יום רביעי, 29 בפברואר 2012

הוּא-יָשִׁית אֶת-אַרְצָהּ לְשַׁמָּה



"נִלְכְּדָה בָבֶל הֹבִישׁ בֵּל, חַת מְרֹדָךְ, הֹבִישׁוּ עֲצַבֶּיהָ, חַתּוּ גִּלּוּלֶיהָ""כִּי עָלָה עָלֶיהָ גּוֹי מִצָּפוֹן, הוּא-יָשִׁית אֶת-אַרְצָהּ לְשַׁמָּה, וְלֹא-יִהְיֶה יוֹשֵׁב, בָּה.." (ירמיהו פרק נ)


'מִתגלגל אֶצלם
חֹסר נָחַת.
סִפור לא הוגן,
לא סביר.
לא פשוט.
אֵת ימיי חייה,
פִּזֵם בְּלֱאוּת.

חַכּךְ, אִם טובה,
כֵּכֻלּם או יותר,
אז קָבע נֵחרצות,
לא ראוי לוֳתר.

הוא סבר כי כדאי
להרבות מלאכה
וגם אִם אפשָר,
לִשמור מנוּחה.

שִקף לה מהותה
כּפי שידע אותה,
יֱשר קִמטֻוּטֲיה.
חפָן את פּניה.
ולִבּו השואל
היְשיר מַבָּטיהָ.

בְעֵניָהּ מוצא חן זֵהּ
צובֵט בֵּקִרבָּה.
לוחש ומזכיר בָּה,
מהוּת אהָבה.
  
הוא טיפל בה יפֵה,
הוא היה דֲי חביב
גופו זר, אך מוּכּר.
רוח שטוּת וְאביב.

גֹבהו וְיָדָיו,
מֵמָּדי ענקים
וְלִבּו מֵפּרְפֵּר,
מֵעכֶּל חֵשָקים.

שִׂמחתה עוד תוּשב
הֵבטִיח.
תּפאֱרתה, גדֻולתּה.
יודע ליבו
את רָזי מִשאלתָה.

יום אחד יושיט יד,
אמיצה. מוּחשית.
כּאומר להּ, אַת חֵלֶק,
את פּה עִם תכלית.

וְשניה אָחַרי,
ככה בין השורות
יד נִמשכת חזור
מִתְלקחֹת שאלות.

סָפֵק נִזְרַע כְּרעל, בַּלב הקטָן.
ימים נֹגעים לא נֹגעים
הוא כאן 
היא כאן.'

ליטל 14/02/12

יום שני, 27 בפברואר 2012

בְּטֶרֶם 27/02/2012



26/02/12
אם את מרחפת תמיד באותו מקום
איך תוכלי לשיר שיר חדש היום?
אם תטפסי בכל בוקר
להתיישב על אותם עננים
איך תוכלי לעמוד מקרוב
על טיבם של יסודות בניינים.

אני רוצה אותך פה בנוכחות. בנוכחות.
שייכות  נקשרת ליסודות  של מלכות.
באמונה קשרי ערוציי אל גופך
אל תוסיפי דבר
צמצמי את נפשך.

תספרי שאת בוטחת,
לחשי אין סוף, מאמינה
זו טיבה של נתינות
זה כוחה של אמונה.




יום ראשון, 26 בפברואר 2012

"דַּבֵּר אֶל-בְּנֵי יִשְׂרָאֵל, וְיִקְחוּ-לִי תְּרוּמָה… וְעָשׂוּ לִי, מִקְדָּשׁ; וְשָׁכַנְתִּי, בְּתוֹכָם…"

"פרשת תרומה נפתחת במילים "דַּבֵּר אֶל-בְּנֵי יִשְׂרָאֵל, וְיִקְחוּ-לִי תְּרוּמָה… וְעָשׂוּ לִי, מִקְדָּשׁ; וְשָׁכַנְתִּי, בְּתוֹכָם…". הזוהר מניח בפרשה זו את היסודות לאחד העקרונות החשובים ביותר להצלחתו של אדם. עיקרון זה הוא שיקבע אם בסוף ימיו יוכל האדם להביט לאחור ולחוש שהוא חי חיים מלאים ולא חיים של סבל ללא תכלית.
הסוד טמון בשמה של הפרשה – "תרומה". משמעות המילה כפי שאנו מכירים אותה היא "נתינה". ואולם, השורש של המילה הוא ה.ר.מ.  ואם כך, מה בין הרמה לנתינה?
הזוהר מסביר כי את המילה "תרומה" יש לקרוא כשתי מילים – תרוֹם ה'. עפ"י חכמת הקבלה האות ה', במקרה זה, מסמלת את 'ספירת מלכות', ה' תחתונה בשם יהוה, ואותה ה' מייצגת המציאות שבה אנו חיים, הרצונות שלנו, הצרכים והמציאות החווייתית של העולם הזה. האר"י מסביר כי מציאות חיינו היא פועל יוצא של המיקום של אותה ה' תחתונה. כאשר היא מחוברת למקומה הטבעי בשם ה', אל ה- יהוה, הכול עובד בחיינו כמו שצריך ויש זרימה של הארה, שפע ושלמות. ואולם, בד"כ ה- ה' נמצאת בגלות, היא נעתקה וגלתה ממקומה הטבעי. אז, המציאות שלנו, כתוצאה ממודעות לא נכונה – אנוכיות, כעס, האשמת הזולת, רגשות אשמה, קנאה, גאוה, דיכאון, ייאוש וכיוב' – מנותקת מכוח החיים. העולם שבתוכו אנו חיים מחולק לשתי מציאויות – האחת מחוברת וזולתה מנותקת מכוח החיים. מציאות של 'גולה' למול מציאות של 'גאולה', כשההבדל ביניהן היא האות א' – של המילה אור. ברגע שנצליח להכניס את האור לחיינו נצליח להפוך את הגולה לגאולה. החיבור לאור נעשה על ידי פעולות שנעשות במודעות שתפקידה ל'הרים' את החיים שלנו מתדר נמוך (גולה) לתדר גבוה (גאולה). מתדר של ניתוק, חושך, מחסור וכאב לתדר של חיבור אל אור, שמחה, שפע וברכה. ומכאן שהמילה 'תרומה' אינה מתארת את פעולת הנתינה אלא את התוצאה הנגרמת לנותן כאשר הוא מבצע את הנתינה במודעות הנכונה. כל מעשה שיש בו אלטרואיזם, אהבה, איכפתיות, שאר רוח וגדלות נפש, יוצר קירבה עם העולמות העליונים. כשנצליח לצאת מעצמנו ולחשוב על הזולת, אז תרום ה'. כשכל מה שנעשה יהיה במודעות של "תרומה", מעשה שמושקעת בו אהבה ונתינה, אז תהיה זרימה בינינו לבין העולמות העליונים. אז אנו למעשה מכניסים תדר של קדושה בכל מה שאנו עושים, הבית שאותו אנחנו בונים, המשפחה, העסק וכל פעולה אחרת. אז, "וְעָשׂוּ לִי, מִקְדָּשׁ; וְשָׁכַנְתִּי, בְּתוֹכָם". בתוכם ולא "בתוכו". אז אנחנו, הבריאה ושפע הבריאה – כולנו אחד. וזה סוד ההצלחה."


אח! המודעות הנכונה, המודעות הנכונה. זה קצת כמו יציבה נכונה, לא? בא והולך.. אני  בהחלט יכולה להתחבר לעניין הזה של שתי מציאויות, אחת מחוברת והשניה מנותקת. אני בטוח שמה לב, עוד לפני הקפה של הבוקר, איך מודעות שלילית, נקרא לזה, יודעת לפלס את דרכה, במקצוענות שלא תיאמן, מזמינה צרות אל רחבי המציאות: בוהן בזווית חדה, רעש של בנייה, קפה נחשק על הרצפה. רבים וטובים  ממני כבר הוכיחו את זה מדעית.
המציאות, לא נעים לומר, תמיד אובייקטיבית, הכוונות מאחוריה נסתרות. יש מי שיחלוק איתי, אפילו אני לפעמים, אבל איכשהו ברור שהן שם מעלינו, הכוונות. וברור שהן יוצרות השתלשלות לוגית המוסברת בקלות בדיעבד. כולנו מודעים לכוח שבצמצום המודעות השלילית. זה הרי מאפשר הרבה פחות כניסה של צרות כאלה ואחרות, וזאת לאור העובדה שתפקיד הצרות הקטנות הוא לשקף לנו שהמודעות אינה במקומה.
ברם הנטייה הקולקטיבית היא מובנית; יודעים, נזכרים,  שוכחים וכו'.
וגרועה במיוחד שיכחת המנגנון; מציאה מתחדשת היא בלתי נפרדת ממהות העניין- צורה מכוונת של שכלול המודעות.
בטקסט גורס המחבר (בהתפלפלות יהודית מקסימה) שמעמקי הסוד של הדרשה נגזרים כבר משמה- תרומה. פרשת תרומה יש בה מעיין הצהרת כוונות, תמרור הכוונה.
'כְּכֹל, אֲשֶׁר אֲנִי מַרְאֶה אוֹתְךָ, אֵת תַּבְנִית הַמִּשְׁכָּן, וְאֵת תַּבְנִית כָּל-כֵּלָיו; וְכֵן, תַּעֲשׂוּ'. 
בפרשה מפורטים הכלים הנחוצים, כמו גם האופן בו יש להכין מהם את משכן ה'. 'מֵאֵת כָּל-אִישׁ אֲשֶׁר יִדְּבֶנּוּ לִבּוֹ, תִּקְחוּ אֶת-תְּרוּמָתִי'; 
כל איש בנתינתו הייחודית חיוני להרמת המשכן. חלק ממהות הכלים כרוך בתרומה, בכוונה, תוך פינוי מקום תוך אישי ובין אישי למודעות השכינה. הפרשה מזכירה לנו איך לחבר את הלב לגורמי שמיים. איך לכל אחד כלי מיוחד הרלוונטי לבניין העליונים בתחתונים..  
בטקסט מדובר על מעברים בין מציאות של "גולה" למציאות של "גאולה", המעבר ממציאות זו או אחרת, בין שני מצבי תודעה, כרוך בֵגלות הנפש, בתפיסת הגלות כגלות, במיאוס, ואז, בחיפוש ומציאה של מוקדי האור המפיחים רוח של סדר והגיון בנסיונות שלך. גילוי המשמעות ברצף שאתה יוצר, והפנמת הרצף אליו אתה שייך. ההכרה ברבדים האלו, מחברת לערך קיומי.
לדוגמא נתינה והרמה. נתינה היא מין עניין כזה, מהול היטב בחיים. אם נרצה או לא נרצה, אנחנו מחויבים לתת כל הזמן. לתת דין, לתת חשבון, לתת זכות קדימה, לתת עצה, לתת כבוד, לתת מקום, וכן הלאה, כן?!  בקיצור אני אומרת, הנתינה הזאת, היא הכרח, ופה נכנס סוד של מודעות והיפוכה. לפי הדרשה, אותה פעולה בסיסת של נתינה יכולה לבוא ממקומות שונים בהוויה, המערכת הבסיסית- השרדותית חיייתית שלנו, "האורגניזם"  חשה דרוכה בתחרות על הקיום הסביבתי. מקובלים קראו לעצם העניין- "רצון לקבל לעצמו בלבד" .יש איזה מתח כל הזמן, כוח של התנגדות ביני לבין הסביבה. אני או הוא. בעיקר בעיר. לשם מחקר אישי והפצת כוונות, ניסתי תקופה, לפרגן בלב מלא למחטפי החניה הנפוצים שחוויתי טרם הסתדרתי על חניה בעיר הזאת. זה אולי לא הרעיון, אבל בחיי זה עבד מדהים, הגם אני התקדמתי  בתור:) 
הרי כולנו פה חתומים על החוזה הזה בערך, אז גם ברמה הכי ארצית, ברור שעדיף שנצליח לתת קדימות שווה לעינייני הזולת, אנחנו חיים כחברה מתוך סיבה. איפשור הדדי בשמחה אמיתית מאפשר מגע עם קדושה. מקובלים קראו לזה, "לקבל על מנת לתת".. זהו עסק המרחיב אותנו.
המודעות הנכונה, אחת משתים. המורה לימימה קוראת לזה משקפיים, המסגרת דרכה אתה מביט קובעת איך תֵפרש את הסביבה ואיך תתפוס- תרתי משמע- את החלק שלך בה. איזה כיף, נניח, בפקק תנועה. לשים את עצמנו בצד, לתת להוא לעקוף ולאנרגיה של נתינה להכנס, לעלות תדר, להכניס קדושה, לתת תרומה- אפשר להגיד את זה בהרבה שפות. וזהו, כבר הפכת חופשי להקשיב, בריכוז מתמוגג, לאיזה שיר שזורק אותך אחורה וקדימה. זכית לשים את עצמך בצד, לפרוש אל עולמך, אפשרת מודעות חדשה. דקות שהיו יכולות להתפס כהקרבה של נצחים הופכות משאב זמין של זמן חסד בו נגזר עליך למעשה להניח בצד את תפקידיך וצרותיך, לשוט בזרם החברתי.
אז חשוב לזכור לשים את המשקפיים הנכונים, לא בכוח לנסות להגיע שאי אפשר. לאפשר לעליונים להכתיב את הקצב. ואפילו להרשות ולהחשיב את עצמנו כעוזרי אור אישיים  ;-)
וגם אהובי הרבים שלא מתחברים, או שסתם לא דיברתי בשפתם,
עדיין יזכו להנות מהחוקיות הבלתי מעורערת של היקום כך שיתרון בדוק במציאות של גולה, הוא קיום של רגע קריטי. זה הופך בלתי נסבל, ואז האור, אם עוצרים לוודא, בדרך כלל נמצא כבר, שפוך על התמונה בנדיבות, משם הרבה יותר נוח לפעול.

טוב , הפרשה הזאת היתה לי באמת מורכבת ,
אני מקווה שהצלחתי לעבור ולא יצאתי פלצנית.
ובסהכ זה לא כל כך משנה, מרגישה בסדר לא לקחת את עצמי ברצינות גמורה.
שבוע מבורך, נשיקות לאהובים
תודה.





נִבּטֱתְ בְּעָד



מְציאות וְרֻדָה
נִבּטֱתְ בְּעָד
זגֻגִית אפורה.
עַננוּת כּבֵדה רובֵצֶת
כְּבַּדִים יֵשַנים,
עַל גוּפֱי תּאורָהּ.
כשגּורַת עַטָלֵפִים
קטנְטַנָה וֻשׁקוּפַה,
בֵּין שיחי מדבּריות
מֻנחַת עַטוּפה. 

שִפתְותֱיה כֵּחוּטים,
תִּנוקִית היא, וְיַפָה.
שׂרוּעה כַּךְ
בְּלֹא נִיע
עַל בֵּטֶן אדֲמָה.

היא חָיה?
היא לֹא חָיה!
שַבים הְעובְרים וְקובְעִים.
ליבּה הָּס פועֵם
אַךְ קַפָא מבָּטה,
  וְהָּבּיטוּ!
פָּנֶיהָ  חִוְרִים.

 עֵינֶיהָ  כּחֻלות
צלֻולוֹת וְנֹטְפוֹת
ריסיה אֶגְלֵי טָל רכים.
בֵּצֶל רַגְלַיִם יחֵפות
נִקְוָה כְּעֲד, אַגָם תָנינִים.
   
לב דואב 
מָכֵּה עד כְּאֱב
מָכֵּה בִּשֶצֶף גַלִים
רוּח שִינוּים תְּרַחֵף
על פני מַּיִם
נושאת עִמה
הֵד פַּעָמֹּנִים.













יום שלישי, 21 בפברואר 2012

עבר

 
מתגעגעת לזה, אלף עזאזל.
למבט החוקר לחיוך השואל. מתגעגעת לקול, 
לנוכחותו.  
מתגעגעת לחזיון השתקפותי במראתו.
מתגעגעת לחדר, לשיער הסתור.  
אל חום כף היד,
למרות שזה אסור.
אל חידודי לשון והחלפה של זהויות.
מתגעגעת למה שיכל להיות.
מתגעגעת לזה, אלף עזאזל.
למבט החוקר לחיוך השואל.
מתגעגעת ויודעת ששמרנו על זה תם. 
זכרון דברים נצחי עמנו,
נשלם ולא תם, מפגש דם בדם.

תנועתם של היצורים

מציאות נחה,
מקבילה למציאות
זבוב זחוח חג בעצבנות

שתי קצוות יש. לכל חוט.
יושבת להפריד את הסבכים בסבלנות.
בובותיה סביבה, פזורות במרחב.
שמש ערב נישאת על רוחות מערב.  

אמא מעשנת בסלון,
אבא מכה בפסנתר,
וזו הקטנה רחוקה מלוותר. 
  
 היא רואה בדימיונה
 את תנועתם של היצורים.
 איך חוטיהם  אל מול השמש
 בזהר מתבדרים.
 היא צוחקת,
 הם נוגעים בה
 לבה מכתיב את תנועתם
 מציאות שמקבילה,
 הם שם והיא איתם. 

 יום אחד גם היא, יודעת.      
 יום אחד היא תשתחרר.
 את הקשרים בין החוטים   
 חוד הלהב יבתר.

גודלה כהר,
ליבה הוא ים.
והיא כולה
זוהרת 
חסד לעולם



יום שני, 20 בפברואר 2012

לרדת, לעלות



יום שישי, 17 בפברואר 2012


"אל תקרא עַמִּי, אלא עִמִּי - עִמִּי אַתֶּם בשותפות"

זהו, עשיתי זאת, יצאתי בהצהרה פומבית שאני היא אני ושיש לי מה לומר. זה כבר מביך עד אימה.
שישי בבוקר ,פרשת משפטים,  כמה הולם מבחינתי לתבנת מחשבותי למשפטים ביום כזה ..
בעקבות מחקר שערכתי הבוקר, אביא ציטוט קטן שאהבתי מתוך דבריו של דוד אגמון, ממקימי מרכז מודעות- מרכז רוחני בדרכו של בעל הסולם.


"שותפות במעשה בראשית"

"אמרו חז"ל שתכלית בריאת העולם היא ש"נתאוה הקב"ה להיות לו דירה בתחתונים" (תנחומא). כל פרשות ספר שמות עוסקות למעשה בהשגת התכלית הזאת, מהוצאת העם שמיועד לקיים את המשימה ממצרים, נתינת התורה, בניית המשכן על כל פרטיו ועד השראת השכינה בתוכו. בכלל זה גם פרשת משפטים כמובן. אומר ה'נתיבות שלום', "לכך נתן הקב"ה את פרשת המשפטים, שבתוך עולם השקר יתנהגו ע"פ משפטי ה' אמת" (נתיבות שלום, משפטים). השותפות שלנו עם בורא עולם מתבטאת דוקא בפרטים הקטנים של חיינו, בדינים שבין אדם לחברו. אל תוך המציאות הגשמית, אל תוך עולם העשייה, העולם החשוך ביותר, אנו מצווים להכניס את האור האלוקי, את החכמה האלוקית ובכך לעשות לקב"ה דירה בתחתונים, להיות שותפים במעשה בראשית. התורה לא השאירה פרט אחד קטן שלא טיפלה בו. מה שנדרש מאתנו זה לימוד, אמונה והכרה שהפתרון לסכסוכים, לבעיות, למחלוקות, לשקרים, נמצא רק בחיבור אל האור של התורה, בהכנסת האמת אל תוך מקום החושך.עשרת הדיברות ניתנו בשלמות משמים, גם המשפטים, אבל בעבודת המשפט יש בירורים נוספים שצריך לעשות ולהוסיף דינים והלכות כאן בארץ. בכך, יש לעם ישראל הזדמנות להיות שותפים בבנין התורה ושותפים במעשה בראשית. לכן אמרו חז"ל על הפסוק, "...וְלֵאמֹר לְצִיּוֹן עַמִּי-אָתָּה" (ישעיהו נ"א ט"ז), אל תקרא עמי, אלא עימי - עימי אתם בשותפות. "
 (מתוך  האתר :http://www.mo6.co.il/?categoryId=66066&itemId=137632 )

 

מה זה אומר לי.. 
בחודש שבט, החודש הנוכחי, קרה לי משהו טוב. הרפתי את הטרנסמיטורים המעכבים, הנחתי את דעתי בצד לרגע קט, ופשוט התחלתי לכתוב. שמתי לב איך המילים כותבות את עצמן, והן אינן ממש שלי כך שאוכל לקחת עליהן אחריות מלאה. לא, הן נכתבות מעצמן, וזה בסדר, ככה זה צריך להיות, ככה דברים קורים בכלל, השם נועד להתגלות בעצמותו דרך מעשינו, וחלקנו העיקרי בדבר הוא רדיפתן של אותן חומות מצרות-מגננות האגו היקרות שלנו. עלינו למצוא אותן ולפרוץ אותן, לרסק אותן כחץ נשלח ברוח קודש עזה, לכבודו, לכבודנו.
נפש בריאה בגוף בריא ביד בורא. זה לא משנה מאיפה מתחילים, מפניה לבורא, מהבראת הגוף או מבריאת הנפש, החלקים נוטים להתנועע  כאבוקה אחת.
אני מרגישה שאין העצמה גדולה יותר מזו של האמונה שמעשינו, מילותינו ורעיונותינו עטופים בתכלית אחת של כוונה קיומית. מניסיוני, החוזר על עצמו לאחרונה,  אדם המצליח לפרוץ מייצר, קטן ככל שיהיה, שצף מים חיים עשוי לפרוץ מתוכו ללא התראה מוקדמת. שצף של משמעות נחבית אשר חיכתה בשקט יחסי לתורה.
האני העליון של כל אחד מאיתנו מחפש לו דרך להתגשם פה, והעניין הזה הוא החלק עיקרי ממהות הבריאה, מהסיבה לשמה נבראנו. אצלי לאחרונה, עוררו עליונים אלו "צרות" רבות עד שהואלתי להתייחס אליהם ברצינות.. 
בשבילי הכתיבה היא האמצעי, נשגב וארצי , לביטוי הקולות שגדולים ממני, שהכי מפחידים אותי, למרבית הפלא. קולות המבטיחים ברכה בדרך כלל. השתתפות במעשה בראשית. מהות אינסופית המחפשת את אחדותה בין מספרם האינסופי של חלקיקיה. מחפשת את אותה תחושת שייכות אל המציאות הגשמית ואל זכרון חלקנו הנצחי בה.
ברמה האישית ביותר והכללית ביותר. תפקידנו לבנות את בנייניה של השכינה, כאן בינינו. לקרב את עצמנו לחלק המבורך שבנו , לתת לו לפרוץ מין הפנים אל החוץ, מין הפרט אל הכלל. ולהפך.
העובדה שאני יושבת בבוקר זה וכותבת שורה אחר שורה, יש בה משום נס מבחינתי, מרגע שנתתי לאצבעות לנוע על המקלדת, בחופשיות מקסימלית, פסקו אותם קולות מלהטריד מנוחתי, וכך נהייתי אחד עמם ונפרדת מהם לחלוטין. וכך התפנתי להיות, ככלי ביד השם.
וזו השותפות הקטנה שלי עם עצמי, עם בוראי,ועם קוראי הבלתי נראים, המחכים למוצא פי הבלתי ידוע בעליל.

שבת שלום

יום ראשון, 19 בפברואר 2012

מִתְּעורֶרֵת


מִתְּעורֶרֵת, מֵחַפְּשֹת ,
אֲת אותו הַפִּרפּוּר שהּחֲייָני אֵתְמול
שאוּשר לִכְבודי, מְבּין אֶלֶף תְּפִילות
מֵרמֵז לי, מָזכִּיר
תּחוּשוֹת נִשכָּחוֹת

פוקחָת, עָיִן אֳחר עָיִן,
מֵכּוְוצֶת גָּבַּה.
נוגַעָת בָּקסֵל,
מֶוֲודָאה שְכּלוּם לא הִשתָּנַה.
פּותָחת סוגֶרֵת
קְבָצִים יְשָנים חָדַשים.
אומֶרֶת בוֹקר טוב
לֵקולות מִּתְעורֵרים.

חושֵבת הָרְבֵּה,
עוד השֶמֶש נִסְתֶרֵת,
אָכֶן מִתְפַתֱח פֹּה
בוקֶר תִפאֲרֵת.
מֲתיָשֵבת מוּל עולָם,
לוגֵמֶת מָשְמַעוּת, דְמֻויָית קפֶה חָם.
חוֹשְבֵת, אֶיך מִתּחַלֵף כֹּל בּוקֶר
האוֹר, מֵאַדוִֹם ליָרוֹק,
וְאֵיך במֵצִיאוּת שֶלי, הַהָזוּיָה
מָשּׂמַעוּיות שִגְרָתִּיוֹת הופְכות לִצחוֹק.

כּשְאָתה מוֹשֶך מִלְמּעָלַה
בחוּטים שֶל עַצְמְךָ,
יֲכוֹל לוֹמָר מה האֱָמֶת שַמֱניעָה אותְ?
אולֳי אַתָה בּכְלַל דומֵה לְצָב?
מוֹציא רֹאֹש בּחַשָשּׁ
מֲבִּיט מוּדאַג בִּבְעָלַיוְ?

סָקְרַנוּת.
אֱינָה מילָה גַסָה,
סָבלַנוּת מוּל אומֶץ
מֶתָרְגֶלֶת, מֶנַסָה.
וְלִפֱעָמים הָסַבלָנוּת היא בָּטְלָנוּת
האומֵץ סְתָם צֻוּרה שֶל עֱרנוּת
ושְתֲי עֵינָיו שֶל ילד קט
סִיבָּה טובָה להִשתָּנוּת.




                                                            07/02/12 ליטל












ְ.